i know it’s super late to post this news (blame the stupid celcom bband) but just wanna sharing my experience. maybe next year candidate get the idea how the interview went on. this is actually my email to my beloved Seli Unnie, so it’s in malay…

Hehhehe.. nak start dr mane eh.. ok la dr pintu pak guard Korean embassy tu la…

Sampai je kat pondok guard tu, xyah bg name pak guard tu da tau da name kite.. sbb kite sowang je melayu semalam… yg len sume cine… tanye kat pak guard tu ramai lg ke belum dtg sbb kite punye excited nak interview sampai sejam awal..kekek… sekali pak guard tu kate sume da sampai kecuali ade sowang budak cine ngan kite…

Pastu pak guard tub wk la masuk dalam… cantik wooo interior Korean embassy tu… pak guard tu bawak la g guest room… kat situ ade sowang ppuan cine ngan anak die tgh tunggu turn… anak die br abes stpm bulan 12 aritu… gler la result x kuar lg tp da panggil interview… sebab nervous gler so borak la ngan bdk tu… tanye tinggal kat mane sume… pas ½ jam… ade sowang ppuan korea panggil bdk tu masuk bilik interview… ppuan korea tu serious cute! Rase cam nak cubit pipi die… bile bdk tu da bla jantung kite ni  start la wat acara pecut 100m… 1 badan sejuk walaupon org kat Korean embassy tu terlupe nak pasang air-cond…

Xsampai 15 min ppuan korea td dtg lagi… panggil kite lak… kyaaaaaaaaaaaaaaaaa…… takutnyeeee…. Dgn penuh sopan santun lg ayu kite pon g la kat second floor… sampai kat tgh2 tangga tu nampak ade sowang ppuan keluar dr bilik kaca… whoaaaaa…. Sgt cantik! (akak ade rase cam lelaki x yg tgh tulis emel ni?) ppuan ni mmg nampak elegant gler la.. tp bukan jenis mak gu jun pyo tu.. tu elegant yg menakutkan… ni elegant yg cam best je nak tgk…

Bende first yg die soh kite wat cam biase la introduce ur self dan cam biase jugak kite xreti nak introduce my self… kite just ckp name, umo ngan tinggal kat mane… patu die tanye tu je ke? Hahah… mane la kite tau nak ckp ape kan? Pastu die tgk application form kite.. Korean education, hankuk uni of foreign study.. pas tu tetibe ppuan tu ckp ehhh, I pon blaja kat uni ni jugak! Kekke… tetibe je die jadi first sunbae yg kite jumpe… hahah… kite siap tanye die amek course ape  kat uni tu.. sekali die amek malay language la.. patut la malay die ok… tp die ckp sikit je malay.. yg len English

Die tanye kite penah belaja Korean ke? Kite ckp la da setaun blaja Korean.. pastu terus die soh kite ckp Korean… siap tanye sok lan tu.. tp bile die rase kite nye Korean ni da critical, terus die tuka eng… pastu soklan die biase la,  nape nak blaja kat sane, ape difficulty blaja kat sane, kalo ade prob consult ngan sape… last sekali die ckp embassy Korean kat msia hanye leh recommend tp lom tentu NIIED kat korea nak accept… so kene la tunggu sampai 25 feb nanti…

Mase kite kuar, ppuan korea yg kite kate cute tu kan tanye kite nape lame sgt? Skali br pasan kite ddk dalam bilik tu nak dekat ½ jam…huhu..mase kat dalam bilik tu rase kejap je…

Tu la cerite kite interview kat Korean embassy… leh wat novel x?

that’s my story. since the interview was same day with jaejoong birthday, i hope he can share his luck with me *pray hard*

Advertisements